Analyse af 
Esben Schjørring

I Mette Frederiksens verden er intet normalt og alt er krise

Hendes dybe fornemmelse af samfundskrise førte til Arne-pension og den stramme udlændingepolitik. Nu driver den Mette Frederiksen mod et regeringssamarbejde med Venstre.

Det er ved at udpege og definere samfundskriserne, at Socialdemokratiet og Mette Frederiksen vandt folketingsvalget på en måde, så selv Venstre formand erklærer, at der ikke længere er et alternativ til hende som statsminister.
Det er ved at udpege og definere samfundskriserne, at Socialdemokratiet og Mette Frederiksen vandt folketingsvalget på en måde, så selv Venstre formand erklærer, at der ikke længere er et alternativ til hende som statsminister.Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Esben Schjørring

Der findes ikke problemer længere. Der findes ikke udfordringer. Der findes kun kriser.

Klimakrise, rekrutteringskrise, velfærdskrise, inflationskrise, biodiversitetskrise, migrationskrise, energikrise, trivselskrise, forsyningskrise.

Efter corona(-krisen) holdt politikerne op med at have en almindelige dagligdag med almindelige problemer og opgaver. Krise blev et andet ord for politik. Og statsminister Mette Frederiksen er ikke længere bare statsminister, men landets krisemanager.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00