Ingen folketingsmedlemmer bor i almen bolig

SKÆVT: Hver sjette dansker bor i en almen bolig. Men det er der ikke et eneste af Folketingets 179 nye medlemmer, der gør. Den skæve fordeling er problematisk og har indflydelse på den førte politik, lyder kritikken.
Når Folketinget åbner igen i begyndelsen af oktober, så vil der ikke være et eneste af medlemmerne, som bor i den almene boligsektor.
Når Folketinget åbner igen i begyndelsen af oktober, så vil der ikke være et eneste af medlemmerne, som bor i den almene boligsektor.
Jørgen SkadhedeErik Holstein

Politikerne ser Danmark i et andet perspektiv. Man risikerer, at en del af Danmark ikke ses og ikke høres, og som ikke forstår det sprog, der tales af meningsdannerne.

Hans Engell
Politisk kommentator
Fakta

Den almene boligsektor

Hver sjette dansker bor i en almen bolig (16,8 pct.) 
Antal almene boliger: 550.724
Beboere i almene boliger: 937.270


Kilde: Danmarks Statistik

Det nye Folketings sammensætning er pilskæv, når man ser på, hvor medlemmerne bor. Ikke et eneste af de 179 medlemmer bor i den almene boligsektor. Ser man på hele befolkningen, er det tilfældet for mere end 900.000 mennesker svarende til hver sjette dansker.

Det viser en opgørelse, som bladet Boligen, der bliver udgivet af BL-Danmarks Almene Boliger, har lavet. Hvis Folketinget skulle have samme sammensætning som befolkningen, så skulle 30 folketingsmedlemmer bo i en almen bolig. I stedet er tallet altså et rundt nul.

Det er et demokratisk problem, som også har direkte indflydelse på den politiske debat og de politiske beslutninger, lyder kritikken fra flere sider.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00