Julesamtale: Søren Pape Poulsen

JULEKALENDER: I dagens kalenderinterview taler vi med den nye konservative formand Søren Pape Poulsen (K), der prøver at vænne sig til presset på Christiansborg - og mener, at Matador er tv-serien over dem alle. 

"Det har været mærkeligt, spændende og hårdt. Det har været helt vildt," siger Søren Pape Poulsen (K) om de sidste par måneder som formand for De Konservative. 
"Det har været mærkeligt, spændende og hårdt. Det har været helt vildt," siger Søren Pape Poulsen (K) om de sidste par måneder som formand for De Konservative. Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Morten Hauge Larsen
Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Foto: Toke Kristiansen/Altinget

Det er ikke for sjov, når man lukker skoler. Det giver ballade, og det gjorde det også for mig,

Søren Pape Poulsen
Konservativ formand
Fakta
Søren Pape Poulsen er født 31. december 1971 i Bjerringbro. 

Han blev medlem af Konservativ Ungdom i 1987. 

Søren Pape Poulsen har tidligere arbejdet som speditør og lærer ved siden af det politiske arbejde i Viborg og Bjerringbro kommune. Han har været byrådsmedlem i Bjerringbro fra 2002-2014. Fra 2010-2014 har Søren Pape Poulsen været borgmester i Viborg Kommune. 

Han blev udlært i 1992 hos Grundfos i Bjerringbro i shippingafdeling, og har efterfølgende studeret på Ribe Statsseminarium fra 1993-1994. 

I 2014 blev Søren Pape Poulsen formand for Det Konservative Folkeparti, efter Lars Barfoed valgte at trække sig. 


Kilde: Konservative.dk og Denstoredanske.dk

Hvorfor gik du ind i politik?
Jeg meldte mig allerede ind i KU som 15-årig, fordi jeg blev fanget af det, der skete udenrigspolitisk. Hele Øst-Vest konflikten med Sovjetunionen på den ene side og USA på den anden. Det var kampen om det frie samfund imod det kommunistiske, der virkelig tændte mig.

Hvilken politiker har været en inspiration for dig?
Internationalt var det den amerikanske præsident Ronald Reagan. Fra 1980 til 1988 trak han virkelig politiske spor med sin utrættelige kamp for menneskers frihed.

Herhjemme er det Poul Schlüter (K) med hans mange år som statsminister. Alle sagde i begyndelsen: "Arh, han holder ikke længe. Et år, så er han ude.” Der gik alligevel næsten 11 år.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00