K og S udspil om forskning

Sandra Schwartz

Vi vil godt have, at man lægger an til at afvikle støtteordningerne så meget, man overhovedet kan, for at investere dem aktivt i forskningen, så vi kan konkurrere med amerikanerne og holde vores egne forskere hjemme

Gitte Seeberg (K)
EP-kandidat
Venstre er under pres fra både K og S, der vil bruge penge fra EUs landbrugsstøtte og salg af statens ejendom til at give forskningen.

De Konservative og Socialdemokraterne presser regeringen med hvert sit udspil. Gitte Seeberg, Konservativ EU-kandidat ønsker, at EUs landbrugsstøtte på 320 mi8a. kroner afskaffes, og at pengene i stedet bruges på et fælles europæisk forskningsbudget.

»Vi vil godt have, at man lægger an til at afvikle støtteordningerne så meget, man overhovedet kan, for at investere dem aktivt i forskningen, så vi kan konkurrere med amerikanerne og holde vores egne forskere hjemme,« siger Gitte Seeberg.

S opprioritering af forskning Socialdemokraterne vil opprioritere forskningen, og partiet vil ikke kun i et kommende erhvervsudspil nedlægge landbrugsstøtten, men også danske erhvervsstøtteordninger. Pengene skal derefter kanaliseres over i erhvervsrettet forskning.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00