KD-nedtur efter opgør mellem øst og vest

BAGGRUND: Når KD-formand Bodil Kornbek 12. januar møder sin hovedbestyrelse efter katastrofe-valg, vanker der sej vestjysk kritik.
KD's formand Bodil Kornbek på vej til partilederrunden efter valgslaget 2007. Hun fik kun 768 personlige stemmer i København, mens Tove Videbæk, der tabte formandsopgøret, fik 7.115 personlige stemmer i Vestjylland.
KD's formand Bodil Kornbek på vej til partilederrunden efter valgslaget 2007. Hun fik kun 768 personlige stemmer i København, mens Tove Videbæk, der tabte formandsopgøret, fik 7.115 personlige stemmer i Vestjylland. Foto: Rasmus Flindt/Altinget.dk
Fakta

Valgresultatet taler:

Kristendemokraterne fik ved valget 13. november 2007 i alt 30.013 stemmer. Det var næsten en halvering i forhold til 2005-valget.

Kristendemokraterne fik 9200 stemmer i Vestjyllands Storkreds. 7115 gik personligt til Tove Videbæk.

I Københavns Storkreds hentede Kristendemokraterne 2014 stemmer. 768 stemmer gik personligt til Bodil Kornbek.


Kilde: Altinget.dk
Af Grith Enemark
Journalist 

Formand for Kristendemokraterne Bodil Kornbek toner frem på skærmen på valgaftenen tirsdag den 13. november. Kinderne blusser. Blikket er træt. Resultatet efter tre ugers valgkamp er nedslående. Det lykkedes ikke at komme i Folketinget.

I Vestjylland, Kristendemokraternes højborg, følger Johannes W. Jakobsen valget tæt. Han har en lang historie i partiet, og i valgkampen har han støttet Tove Videbæks kandidatur. Men på valgaftenen bliver fjernsynet slukket. "Det, hun (Bodil Kornbek, red.) ville, blev i den grad kasseret af vælgerne, og det overrasker mig, at det udvikler sig til den katastrofe, som det er," siger han.

Abort
Det er særligt Bodil Kornbeks udmeldinger om abort, der får vestjyden til at tage sig til hovedet: "Partiets liv op til 2005 havde de etiske områder, pornoen i det offentlige rum og retten til liv som essentielle områder. Bodil Kornbek ændrer den profil, når hun siger, at principprogrammet vedrørende abort skal laves om. På den måde siger hun direkte, at vi ikke tager så tungt på vores holdning til, at menneskeliv er ukrænkeligt."

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00