Kommentatorernes bud på en valgdato

Flertallet af de politiske spåmænd forudsiger, at valget bliver udskrevet allerede i denne måned. Men begrundelserne er vidt forskellige. Mange mener, at regeringen vil søge mandat til at gennemføre kommunalreformen. Altinget har spurgt et udsnit af de politiske kommentatorer.
Mette Dyrskjøt

Kommunalreformen ikke har spillet nogen rolle i den offentlige debat, og hvis man begynder at sætte særlig fokus på den, så risikerer man faktisk, at det koster stemmer. I øjeblikket koster den ingen stemmer, og interessen er begrænset. Hvis regeringen pludselig siger, at nu vil vi gerne have stor interesse for den, så risikerer det at blive en negativ interesse.

Hans Engell
Chefredaktør, tidligere minister og MF
Valget kommer snart. Statsministeren udskriver det formentlig allerede i slutningen af januar, for dansk politik er på vej tilbage til normale tilstande. Det mener de fleste af de politiske kommentatorer, som Altinget har talt med.

Enkelte skiller sig dog ud. Kaare R. Skou fra TV 2 vurderer, at valget først kommer i maj. Og Hans Engell fra Ekstra Bladet tror især, at udviklingen i Irak kan få Anders Fogh Rasmussen til at skubbe valgudskrivelsen.

Valget er ikke aflyst
B.T.s chefredaktør Erik Meier Carlsen mener, at valget absolut ikke er aflyst, men udskudt på grund af katastrofen i Asien.

"Der har jo været nogle meget gode grunde til, at alle i kredsen omkring ham har troet, at valget ville komme tidligt på året," siger Erik Meier Carlsen til Altinget.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00