Konservative bejler til Khader

NOTE: De Konservative har indledt en diskret flirt med Naser Khader (NA) for at stå godt, hvis tænkepausen ender med en partinedlæggelse.
Christian Juhl Mølgaard

I den konservative partitop føler man sig overbevist om, at lederen af det kriseramte Ny Alliance vil vælge De Konservative, hvis han en dag efter tænkepause og sherryslabberads står over for et valg mellem de to regeringspartier, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Både i den vigtige udlændingepolitik og i de generelle politiske grundholdninger skønnes Khader at være tættere på K end V.

Den konservative strategi er at optræde særdeles hjælpsom og venlig over for Ny Alliance i den tid, hvor så mange andre peger fingre ad Khaders tropper. Ikke mindst efter den selverklærede tænkepause i tirsdags, da folketingsmedlem Malou Aamund skiftede fra Ny Alliance til Venstre.

Bendt Bendtsen (K) kastede sig i valgkampen ud i en række hårde verbale slagsmål med Naser Khader, hvilket fik sidstnævnte til at lange hårdt ud efter Bendtsen umiddelbart efter valget. Men uoverenstemmelserne fra dengang har de for længst fået talt ud om.

Samuelsen og Poulsen er ikke konservative emner
I modsætning til Naser Khader anser De Konservative det for helt urealistisk at forestille sig Ny Alliances anden partistifter, Anders Samuelsen, spille en kommende rolle hos De Konservative.

Selv om han synger nogenlunde samme melodi som De Konservative i f.eks. skattepolitikken, anses han for at være alt for liberal i sin grundopfattelse.

Ny Alliances tredje medlem, Jørgen Poulsen, regnes derimod af flere socialdemokratiske folketingsmedlemmer for at ligge tæt på det store oppositionsparti. For tredje dag i træk svarede Jørgen Poulsen i går tvetydigt på spørgsmål om sit fremtidige partitilhørsforhold.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00