KrF får ekstra formandspost

Kristeligt Folkeparti får en ekstra formandspost i Folketingets stående udvalg efter forhandlingerne i det borgerlige valgforbund torsdag eftermiddag.
Jon Adelsten

Jeg vil bruge formandsposten til at holde regeringen i kort snor, når det gælder udviklingsbistanden.

Jann Sjursen (KrF)
Ny formand for Folketingets Udenrigsudvalg

Kristeligt Folkeparti går fra én til to formandsposter i Folketingets stående udvalg.

Tove Videbæk i Socialudvalget
Socialordfører Tove Videbæk fik opfyldt sit ønske som ny formand for Folketingets Socialudvalg efter SF'eren Villy Søvndal. Posten stod ellers øverst på Dansk Folkepartis ønskeseddel, fordi partiet gerne vil skærpe sin sociale profil og ud af rollen som enkelt-sags parti.

Hånd i hanke med U-landsbistand
Mest betydningsfuldt for partiet er dog Jann Sjursens nye formandspost i Udenrigsudvalget, her forhandles nemlig en af Kristeligt Folkepartis mærkesager U-landsbistanden.
- Jeg vil bruge formandsposten til at holde regeringen i kort snor, når det gælder udviklingsbistanden. Jeg kan selvfølgelig ikke forhindre den nedskæring, som de har planlagt, men jeg kan da sikre, at Folketinget nøje følger hvilke konsekvenser, det får, siger Jann Sjursen til Altinget.dk.
Han forventer nu bedre mulighed for at diskutere nedskæringen i Folketinget og i pressen med formandsposten som platform.

Gik efter mærkesagerne
Miljøordfører Ole M. Nielsen bliver desuden næstformand i Miljøudvalget. Partiet havde inden valget formandsposten i Boligudvalget og næstformandsposten i Socialudvalget.
I forhandlingerne med Venstres gruppeformand Christian Mejdahl er Kristeligt Folkeparti gået efter udvalg, der matcher partiets mærkesager, men ønskede ikke at blive udnyttet til at legitimere VK-regeringens politik, erfarer Altinget.dk.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00