Kristendemokraternes skæbnetime

KLUMME: Kristendemokraterne er ude i en regulær dødskamp, efter at partiet tabte valget og røg ud af Folketinget. Partiet er delt i to fløje. Alligevel burde der være plads til KDs tredje bud på dansk politik, skriver Altingets Rasmus Nielsen i sin ugentlige klumme.
Rasmus Nielsen

Det er ulykkeligt for partiet, at Anders Fogh Rasmussen ikke fik mulighed for at danne en regering på CDs og KDs stemmer efter 2001

Rasmus Nielsen
Altingets redaktør
DET ER SØNDAG formiddag hér i Odense Congress Center, hvor Dansk Folkeparti holder jubilæumsårsmøde med hen ved 1.000 deltagere. Det er ved kirketid – også for forfatteren Ole Hyltoft, der som årets gæstetaler betegner danskerne som nogle, ”der ikke tager religion særligt alvorligt, mens muslimer tager Islam dødsens alvorligt.”

Forholdet mellem politik og religion er oppe i tiden, mens Kristendemokraterne er ude af Folketinget. Hvorfor mon, og kommer KD nogensinde tilbage?

Partiet strejfede spærregrænsen nedefra med 1,7 pct. af stemmerne ved folketingsvalget i februar og måtte nedbøjet rømme Christiansborg. Siden er vælgertilslutningen sivet yderligere til for tiden 1,2 procent i meningsmålinger.

ET PARTIUDVALG VURDERER i en rapport, hvorfor det er gået galt, og peger på seks forhold:

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00