Kulturlivet forarmes

Tina Møller

Kulturkampen har handlet om at skære lortet væk. Vi har opfattet kulturlivet som en lidt småsekterisk, venstreorienteret udløber af 68, som er puttet ind under hatten af råd og nævn, der skal nedlægges. Det er en fejl.

Martin Geertsen
Kulturborgmester (V)
Borgerlige kommunalpolitikere i København og Odense beskylder partifællerne i regeringen for at forarme dansk kulturliv med barske nedskæringer.

Kritikerne mener, at regeringen har brugt kulturlivet som offerlam for at få råd til at opfylde valgløfter om f.eks. skattestop og bedre ældrepleje og sygehuse. Men nu er det nok, mener Københavns kulturborgmester, Martin Geertsen (V).

Han peger på, at regeringens kulturbesparelser både har ramt statslige museer, teatre og musiklivet. Besparelserne fandt især sted i regeringens første finanslov.

»Der er ikke nogen grund til at lægge sig ud med hele parnasset en gang til. Men det har lidt været sådan, at kulturkampen har handlet om at skære lortet væk. Vi har opfattet kulturlivet som en lidt småsekterisk, venstreorienteret udløber af 68, som er puttet ind under hatten af råd og nævn, der skal nedlægges. Det er en fejl - sagt i al stilfærdighed,« siger Geertsen. Han mener, at regeringen har forsømt at se perspektiverne i en offensiv kulturpolitik, der kan give danskerne åndelig føde og samtidig være en god investering for landet.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00