Om  
Lise von Seelen

Lise von Seelen bliver næstformand i Etisk Råd

Det blev for nylig annonceret, at Gorm Griesen skulle være formand for Etisk Råd. Nu er rådets næstformand fundet, og det bliver tidligere folketingsmedlem for Socialdemokraterne Lise von Seelen. 

Sara Ridder

Etisk Råd har ved sit møde i marts valgt tidligere folketingsmedlem for Socialdemokraterne Lise von Seelen som ny næstformand, skriver Etisk Råd i en pressemeddelelse. Lise von Seelen har været medlem af rådet siden januar 2014.

Lise von Seelen valgte i 2008 ikke at genopstille til Folketinget grundet uenighed med partiet. Hun tog et særstandpunkt i forbindelse med sagen om et forbud for religiøse symboler for dommere. Socialdemokraterne mente først, at religiøse symboler skulle forbydes hos alle offentlige myndighedspersoner. Siden blev det efter megen polemik ændret til, at partiet kun ville støtte et forslag, der forbød tørklæder hos politi, dommere og soldater i hæren. Men i den socialdemokratiske folketingsgruppe var der adskillige medlemmer, som slet ikke ønskede et forbud, og dermed endte den socialdemokratiske debat med, at Helle Thorning-Schmidt måtte acceptere, at en række medlemmer – herunder Lise von Seelen – ikke ville stemme for et forslag, hvis det kom til afstemning i folketingssalen. Sagen førte til Lise von Seelens beslutning om ikke at genopstille. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lise von Seelen

Fhv. MF (S), fhv. forstander, Løgumgård/Vongshøj, fhv. leder, Rehabiliteringscenter for Torturofre Jylland
socialpædagog, master i filosofi og ledelse

0:000:00