Pelle Dragsted er ny frontfigur i Enhedslisten: "Vi skal være et bredt, folkeligt parti"

Mai Villadsen har tirsdag officielt givet stafetten som politisk ordfører i Enhedslisten videre til Pelle Dragsted. Se pressemødet her.

Mads OutzenFrida FlinchMartin Mauricio

Pelle Dragsted er ny politisk ordfører for Enhedslisten.

Det oplyste partiet på et pressemøde tirsdag, som du kan (gen)se øverst i artiklen.

Han overtager stafetten fra partiets nuværende politiske ordfører, Mai Villadsen, der har siddet på posten siden 2021. 

På pressemødet slog den nye frontfigur fast, at partiet under ham stadig vil se det som sin fornemmeste opgave at stå på de "almindelige menneskers" side. De mennesker, der ikke er "født ind i magt og rigdom". 

"Enhedslisten skal være et bredt, folkeligt parti. Vi skal være arbejdernes parti, lejernes parti. Vi skal være de fattige folkepensionisters parti. Vi skal være partiet for den lille, selvstændige freelancer. Vi skal kunne samle klimaaktivister og industriarbejdere, akademikere og arbejdsløse, kvinder og mænd, gamle og nye danskere og alle seksuelle minoriteter," lød det fra Pelle Dragsted.

Håbets akse

Den nye politiske ordfører brugte samtidig lejligheden til at sende en bredside mod regeringen og ikke mindst statsminister Mette Frederiksen og Socialdemokratiet, som han anklagede for at have svigtet det røde samarbejde.

"Det er os, der skal tage over, der hvor socialdemokraterne har opgivet," sagde Pelle Dragsted og slog fast, at det er en opgave, han agter at løse i samarbejde med SF og Alternativet. En partitrio, som han betegnede som "håbets akse".

"Det er den akse, der frem mod det kommende valg skal udgøre et troværdigt alternativ til regeringens asociale og klimanølene politiske projekt."

Ordførerskiftet betyder dermed, at Mai Villadsen træder tilbage som politisk ordfører. En post, hun overtog fra Pernille Skipper i 2021. 

På pressemødet sendte hun en stor tak for den opbakning, som hun har fået gennem sin ledelse af partiet. 

"Vi er kommet endnu længere i bestræbelserne på at gøre Enhedslisten til et væsentligt og stærkt parti i hele landet med det bedste kommunalvalg nogensinde i 2021. Det er jeg stadig utrolig stolt over," sagde hun.

Mai Villadsen offentliggjorde tidligere på sommeren, at hun er gravid. Hun går på barsel i forbindelse med ordførerskiftet. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mai Villadsen

MF (EL), fhv. politisk ordfører

Pelle Dragsted

Politisk ordfører, MF (EL)
BA i historie (Københavns Uni. 2001), master i retorik og formidling (Aarhus Uni. 2016)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024