Løkke ignorerer brud på abortlov

Sandra Schwartz

Det er mærkeligt at sige, at alle har handlet korrekt, når loven ikke er blevet overholdt. Jeg er nødt til at spørge ministeren igen, hvad han har tænkt sig at gøre fremover på baggrund af Abortankenævnets kritik

Jann Sjursen
KrF
Læger og embedslæger får ikke en påtale fra Sundhedsministeren efter deres håndtering af to ulovlige abortsager, som abortankenævnet har kritiseret.

Embedslægerne i Roskilde og Grindsted handlede korrekt ved ikke at indberette de to læger til myndighederne, som i år 2002 udførte to sene aborter uden den fornødne tilladelse.

Det fremgår af Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussens (V) svar til Kristeligt Folkepartis Jann Sjursen spørgsmål om de to ulovligt udførte sene aborter i Roskilde og Grindsted. Indgreb, som Abortankenævnet kritiserede i sin årsberetning, og som kan straffes med op til to års fængsel.

Løkke mener desuden, at de to tilfælde ikke giver anledning til at tro, at loven generelt ikke bliver overholdt. Det var »...enkeltstående tilfælde præget af uheldige omstændigheder og misforståelser«, lyder det i svaret.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00