”Med al overvejende sandsynlighed vil vi anbefale, at vi melder os ud af EU, men ...”

INTERVIEW: Enhedslisten skal trække EU i en mere socialistisk retning, lyder det fra partiets spidskandidat, Nikolaj Villumsen, der samtidig bløder en smule op på spørgsmålet om, hvorvidt Danmark skal meldes ud af EU-samarbejdet.

Nikolaj Villumsen og Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU var på scenen til Enhedslistens årsmøde. Næste år vil de kæmpe om hinandens stemmer til Europa-Parlamentsvalget.
Nikolaj Villumsen og Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU var på scenen til Enhedslistens årsmøde. Næste år vil de kæmpe om hinandens stemmer til Europa-Parlamentsvalget.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Peter Pagh-Schlegel

Traktaterne bygger på en liberalistisk politik, som gør, at det ikke er en lige spillebane mellem rødt og blåt hold. Selv med et rødt flertal i EU-Parlamentet vil vi kæmpe op ad bakke med traktaterne.

Nikolaj Villumsen (EL)
Spidskandidat til Europa-Parlamentet

Enhedslisten stiller for første gang op til EU-parlamentsvalget i 2019.

I årtier har Enhedslisten samarbejdet tæt med den tværpolitiske Folkebevægelse mod EU, og beslutningen om at stille op imod Folkebevægelsen var, og er stadig, en beslutning, der deler vandene i partiet.

Kritikken har lydt på, at Enhedslistens kandidatur kan smadre Folkebevægelsens arbejde, men Nikolaj Villumsen, der blev valgt som spidskandidat til årsmødet i weekenden, deler ikke bekymringen.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00