Melchior: Gik af for at skåne børnene

I serien "Atten ministre - nitten år efter" interviewer Altinget.dk de tre CD-ministre: Mimi Jakobsen, Arne Melchior og Tom Høyem. Partiet er nu ude af Folketinget, men også dengang i 80'erne var der drama, da Arne Melchior måtte trække sig.
Jon Adelsten

Der havde mine børn været udsat for fire telefonsamtaler, hvor de havde hørt på ukvemsord, som 'synd at Hitler ikke fik gasset din far i tide', 'din far er en tyveknægt' og sådan noget. Det fik min kone og jeg til at træffe en beslutning om, at jeg skulle gå af, og dagen efter trådte jeg tilbage, selvom Schlüter mente, at jeg skulle vente med at træffe beslutningen«.

Arne Melchior
Tildligere trafikminister (CD)
Arne Melchior (76)
Trafikminister (CD)
Bopæl i dag: København

Fik du det område, du helst ville?

»Jeg var betænkelig ved, at jeg skulle være minister for offentlige arbejder. Det var et af de udvalg, jeg aldrig havde siddet med i, så jeg havde ikke de store forkundskaber til at bestride den post. Jeg havde faktisk et ønske om at blive kulturminister, og den post tilfaldt også CD. Men nu lå det sådan, at Mimi ikke ville være minister for offentlige anliggender, fordi hun havde et lille barn, og hun mente ikke, at hun havde den samme administrative erfaring, som jeg. Men vi havde faktisk ikke fået offentlige anliggender, men derimod miljøministeriet. Det havde jeg nu ikke meget lyst til, men på et møde med blandt andre Christian Christensen fra Kristeligt Folkeparti, der kom det frem, at jeg helst ikke ville være miljøminister, og så mener jeg Christian Christensen foreslog, at vi byttede, og det sagde jeg top til«.

Hvordan oplevede du din afgang fra regeringen?

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00