Om  
Mette Vibe Utzon

Mette Vibe Utzon tilbage på DR

Mette Vibe Utzon vender tilbage til DR, hvor hun blandt andet skal være vært på "Detektor" på DR2.  

Nikita Selvig

Tv-værten Mette Vibe Utzon vender efter fire år på TV 2 tilbage til DR. Her vil hun blandt andet kaste sig over den kritiske og faktabaserede journalistik som ny vært på "Detektor", skriver DR på sin hjemmeside.

”Der er mere end nogensinde brug for faktatjek i en verden, hvor informationerne strømmer hurtigere og friere end nogensinde før – på både godt og ondt. Og jeg ser frem til igen at skulle beskæftige mig med kritisk og dybdeborende journalistik – at påtage mig min del af ansvaret for at stoppe op, gå dybere i detaljerne, bagom floskler og facader og om nødvendigt også rive masken af den nogle gange fejlagtige, andre gange udokumenterede information, som florerer i både de "gammeldags" medier og på de sociale medier," siger Mette Vibe Utzon, som tager over efter Thomas Buch-Andersen, der tiltrådte som kanalchef for P1 1. februar. 

Ansættelsen af Mette Vibe Utzon sker derudover som led i en ny strategi, der skal styrke DR2's perspektiverende og undersøgende journalistik.

"Det er fjerde gang, jeg vender hjem til DR, og selvom det hver gang har været til noget nyt og spændende, så føles dette anderledes denne gang. DR2 er for mig den perspektiverende og gravende journalistiks vigtigste kanal – det er den journalistik, vi har brug for, og den jeg brænder for. Jeg kan slet ikke vente med at komme i gang med alt det spændende, DR2 skal lave," siger Mette Vibe Utzon.

Mette Vibe Utzon tiltræder stillingen 1. marts.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Vibe Utzon

Journalist samt radio- og tv-vært, Radio4, moderator
journalist (DJH 1992)

0:000:00