Minister afviser mere kontrol med sæddonerer

Skal sikkerheden skærpes omkring, hvem der får lov til at donere sæd til sædbankens aktiviteter? Nej, mener sundhedsministeren.
Sandra Schwartz

Ansvaret for anvendelse af donorsæd i forbindelse med fertilitetsbehandling påhviler i dag den læge, der er ansvarlig for behandlingen. Sædbankernes forhold har ikke i den forløbne tid givet anledning til sundhedsfaglige problemer, hvorfor etablering af et administrativt godkendelsessystem med deraf følgende ressourcekrævende kontrolvirksomhed, ikke synes berettiget

Lars Løkke Rasmussen
Sundhedsminister (V)
Sundhedsministeren afviser at øge kontrollen med landets sæddonorer.

KDs sundhedsordfører Tove Videbæk vil vide, om ministeren i forbindelse med den kommende revision af loven om kunstig befrugtning vil stille forslag om regulering af sædbankers aktivitet.

Etisk Råd ønsker en yderligere regulering af sædbankers aktivitet. Blandt andet skal det direkte fremgå af loven, hvornår en sædbank skal afvise en potentiel donor "på grund af afvigende eller sygdomsbetingede egenskaber".

Sagen er i følge Videbæk meget aktuel på grund af en sag bragt i B.T om den dobbelte babymorder Heine Nielsen, hvis sæd der var fare for, var blevet solgt videre.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00