Moderne valgkamp i lokalmiljøet

Spindoktorer hører ikke kun toppolitikerne til. Lokalt har landets folketingskandidater taget moderne politisk kommunikation til sig og bruger stadig mere tid på strategisk og taktisk planlægning. Flemming Damgaard Larsen (V) er pioner på området.
Kristian Lund Pedersen

Man kan ikke ukritisk overføre måden at føre valgkamp i USA og England til Danmark. Men der er nogle værdier, som vi sagtens kan bruge. Blandt andet noget så banalt som at føre valgkamp i øjenhøjde, og lytte til de problemer vælgerne har og på den måde skabe nogle budskaber og løsninger, så de føler, at vi politikere tager dem alvorligt.

Flemming Damgaard Larsen (V)
Folketingskandidat i Roskilde Amt
Professionaliseringen i den politiske kommunikation har bredt sig, så de enkelte folketingskandidater i dag har en veltilrettelagt strategi i rygsækken, når de møder vælgerne på gader og stræder. Brochurer og annoncer er gennemtænkt til sidste detalje, og tendensen med at lave målrettet information til specifikke målgrupper kan nu opleves i selv de mindste byer.

Folketingsmedlem Flemming Damgaard Larsen (V), der er opstillet i Roskilde Amt, er en af de kandidater, som har læst på lektien, og benytter mange af de værktøjer inden for politisk kommunikation, som er slået igennem både på den nationale scene og i udlandet de seneste år.

Flemming Damgaard Larsen pakker breve til Venstres medlemmer i valgkredsen. Han har været op siden klokken seks, hvor turen gik til banegården for at dele valgbrochurer ud (foto: Altinget).

Målrettet information til pendlerne
Der er ikke mange tv-kameraer eller nyhedshungrende journalister på Roskilde Banegård sådan en kold morgen klokken halv syv - dag tre inde i valgkampen. Alt den glamour, som følger Fogh og Lykketoft på deres tur rundt i landet, er gemt af vejen og erstattet af traditionel valgkamp i øjenhøjde.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00