Om  
Nikolaj Villumsen

Nikolaj Villumsen er genvalgt som næstformand i sin gruppe i EU-Parlamentet

Nikolaj Villumsen (EL) er blevet genvalgt som næstformand for Venstrefløjsgruppen i Europa-Parlamentet for den sidste del af valgperioden.

Ghita Nidam Møller

Enhedslistens europaparlamentariker Nikolaj Villumsen har nu cementeret sin plads i parlamentet i Bruxelles de sidste 2,5 år af valgperioden.

Det sker som følge af, at hans partifæller han genvalgt ham som næstformand for Venstrefløjsgruppen (GUE/NGL) i Europa-Parlamentet, oplyser Nikolaj Villumsen på Twitter.

I den sidste del af valgperioden vil han på formandsposten fortsat kæmpe for sine mærkesager i europæisk regi, som rummer retten til en grøn fremtid, at gøre skattely til fortid og bekæmpe social dumping gennem.

"Jeg vil knokle videre for klimaet, lønmodtagerne og menneskerettighederne," lover han.

Nikolaj Villumsen har været medlem af Folketinget for Enhedslisten siden 2011 og frem til 2019, hvor han blev valgt til Europa-Parlamentet med 50.567 personlige stemmer.

Han er tidligere Europaråds- og menneskerettighedsordfører, EU-ordfører, udenrigsordfører, integrationsordfører og udlændingeordfører for Enhedslisten, samt næstformand for Enhedslistens folketingsgruppe.

Han har desuden været medlem af Genstart Danmarks ledelse siden 2007.

Før Nikolaj Villumsen slog hul på sin politiske karriere i Folketinget og Europa-Parlamentet, arbejdede han blandt andet som international medarbejder hos Danske Studerendes Fællesråd og som praktikant hos Søren Søndergaard (EL), der på daværende tidspunkt var medlem af Europa-Parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Nikolaj Villumsen

MEP (EL), næstformand, Venstrefløjsgruppen, Europa-Parlamentet
BA.mag. i historie (Københavns Uni. 2009)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024