Nordisk Råd vil sætte EU-dagsorden

NORDISK RÅD: Løkke og Thorning til sessionen i Stockholm, der har særlig fokus på EU.
Rasmus Nielsen
Fakta

Sessionen i Stockholm er den 61. i rækken. Nordisk Råds session afholdes én gang om året, og den er en af de store begivenheder som er knyttet til det nordiske samarbejde. 87 parlamentarikere fra de fem nordiske lande og de tre selvstyrende områder, Grønland, Åland og Færøerne, mødes for at diskutere vigtige nordiske samarbejdsspørgsmål med ministrene fra Norden. Desuden kommer omkring 1000 indbudte gæster fra Nordens nærområder og andre lande.


Kilde: Folketinget

Norden og EU bliver det overordnede tema, når de nordiske statsministre og oppositionsledere mødes til topmødet ved Nordisk Råds session i Stockholm tirsdag den 27. oktober. Nordisk Råds session foregår i Sveriges Rigsdag fra i dag og til og med torsdag, hvorfor der ikke er møde i Folketinget.

Fra Danmark deltager statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Socialdemokratiets formand, Helle Thorning-Schmidt, i den nordiske topmødedebat.

Fra de øvrige nordiske lande deltager Norges statsminister Jens Stoltenberg, Sveriges statsminister Frederik Reinfeldt, Finlands statsminister Matti Vanhanen, Islands statsminister Johanna Sigurdardottir, samt oppositionslederne fra de respektive lande. Også regeringslederne fra de selvstyrende områder Færøernes lagmand Kaj Leo Johannesen, Grønlands landsstyreformand Kuupik Kleist og Ålands lantråd Viveka Eriksson deltager.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00