Nordisk topmødedebat om finanskrisen

FINANSKRISE: Fogh og Thorning deltager i nordisk partilederdebat om følgerne af finanskrisen. Det sker ved Nordisk Råds session i Finland.
Rasmus Nielsen
Fakta

Sessionen i Helsingfors er den 60. i rækken. Nordisk Råds session afholdes én gang om året, og den er en af de store begivenheder som er knyttet til det nordiske samarbejde.

I år afholdes sessionen i Helsingfors. 87 parlamentarikere fra de fem nordiske lande og de tre selvstyrende områder, Grønland, Åland og Færøerne, mødes for at diskutere vigtige nordiske samarbejdsspørgsmål med ministrene fra Norden.

Desuden kommer omkring 100 indbudte gæster fra Nordens nærområder og andre lande.


Kilde: Folketinget

Den globale finanskrise bliver et vigtigt tema, når de nordiske statsministre og oppositionsledere mødes til topmødet ved Nordisk Råds session i Helsingfors tirsdag den 28. oktober.

Globaliseringen, finanskrisen og den nordiske velfærdsmodel er de overordnede temaer i debatten. Fra Danmark deltager statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) og Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt.

Fra de øvrige nordiske lande deltager Norges statsminister Jens Stoltenberg, Sveriges statsminister Frederik Reinfeldt, Finlands statsminister Matti Vanhanen, Islands statsminister Geir Haarde, samt oppositionslederne fra de respektive lande. Også regeringslederne fra de selvstyrende områder Færøerne, Grønland og Åland deltager, oplyser Folketinget.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00