Analyse af 
Erik Holstein

Nu skal Thulesen levere varen

ANALYSE: DF's sølle kommunalvalg har lokale forklaringer, men heller ikke landspolitisk er det gået optimalt. For Thulesen er det blevet endnu mere afgørende at få stærke DF-mærkesager hjem. Det kan forsinke finanslovsforhandlingerne, der i forvejen gik trægt.

Hvis DF skal i offensiven igen efter den kommunale skuffelse, skal Kristian Thulesen Dahl og René Christensen&nbsp;tage alle stik&nbsp;hjem i&nbsp;de aktuelle forhandlinger om finanslov, skat og&nbsp;udlændingepolitik.&nbsp;<br>
Hvis DF skal i offensiven igen efter den kommunale skuffelse, skal Kristian Thulesen Dahl og René Christensen tage alle stik hjem i de aktuelle forhandlinger om finanslov, skat og udlændingepolitik. 
Foto: /ritzau/Jens Dresling
Erik Holstein

Efter sommer har DF-formanden ikke fået særlig meget ud af sin suveræne forhandlings-position. Han skal ganske enkelt levere nu, og han har ikke råd til ret mange indrømmelser.

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget

Der var lagt op til en succesoplevelse af de store.

Ved indgangen til den politiske sæson i august havde DF en stærk alliance med Socialdemokratiet og blev samtidig bejlet til af VLAK-regeringen, der nærmest desperat forsøgte at bedre forholdet til støttepartiet. Det lignede indrømmelser til DF på samlebånd.

Men hvilke mærkesager har DF egentlig fået gennemført det sidste halve år?

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00