Ny analyse: Mød partiernes kernevælgere

VÆLGERPROFILER: Hvilke partier tiltrækker flest kvindelige vælgere, og hvem er mest populære blandt førstegangsvælgere? Få svar på det og meget mere i den nyeste analyse af partiernes vælgerprofiler.

Foto: Casper Christoffersen/Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

Folketingsvalget nærmer sig, og senest om 84 dage skal vælgerne en tur i stemmeboksen.

Her vil en stor del af vælgerne, der kun har folkeskolen som uddannelsesbaggrund, formentlig sætte kryds ved enten Socialdemokratiet eller Dansk Folkeparti.

Når det kommer til de unge førstegangsvælgere, er især Liberal Alliance, Enhedslisten og Alternativet et stort hit, mens Socialdemokratiet og Venstre nyder særlig stor opbakning blandt vælgere over 70 år.

Dokumentation

Analysen er foretaget for Altinget af Kasper Møller Hansen, der er valgforsker og professor i statskundskab ved Københavns Universitet.

Den er baseret på i alt 9.782 gallupinterview, som er indsamlet fra 1/12-18 til 28/2-19. Den er justeret for døde og nye vælgere og vægtet mod Altingets snit af februars meningsmålinger.

Artiklen må citeres frit efter reglerne om god presseskik og med tydelig angivelse af Altinget som kilde. Gengives enkelte tal fra artiklen, skal det være med kildeangivelsen professor Kasper Møller Hansen for Altinget.


Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00