Ny formand i Udenrigspolitisk Nævn

Venstres udenrigsordfører Jens Hald Madsen bliver den ny formand for Udenrigspolitisk Nævn. Partiet har netop på sit gruppemøde fredag formiddag fordelt ordførerposter og formandsposter.
Jon Adelsten
Folketingets særlige udvalg for udenrigspolitik - Det Udenrigspolitiske Nævn får Venstres Jens Hald Madsen som ny formand. Nævnet har en central plads, fordi regeringens udenrigspolitik officielt skal afklares her først.

Den 33-årige Jens Hald Madsen har været medlem af Folketinget siden 1994, og er netop blevet borgmester i Lejre. Han har været partiets udenrigspolitiske ordfører siden 1998, og overtager pladsen efter de konservatives Per Stig Møller, der nu er udenrigsminister.

Eyvind Vesselbo i spidsen for miljøudvalget
Den 55-årige nyvalgte venstremand Eyvind Vesselbo bliver ny formand for Folketingets Miljøudvalg efter SF´eren Jørn Jespersen. Han blev kendt i offentligheden som kultursociolog efter offentliggørelsen af nogle fremskrivningsrapporter om indvandringen i Danmark. Vesselbo er formand for Familieteatret og har tidligere været redaktør af miljøpublikationerne "Tal om Natur og Miljø 1990, 1994 og Miljøstatistik 1998 og 1999.

Ung nyvalgt bliver udvalgsformand
Af de mange andre formandsposter som Venstre tager, er der kun en anden der går til en nyvalgt, og det er den kun 26-årige Inge Lene Ebdrup bliver ny formand for det såkaldte §71-udvalg, der fører tilsyn med visse psykiatriske institutioner. pladsen overtages fra SFs Anne Baastrup.
Desuden har partiet udpeget Else Winther Andersen som ny formand for Uddannelsesudvalget efter socialdemokraten Hans Peter Baadsgaard, Kim Andersen bliver formand for Folketingets Kulturudvalg efter socialdemokraten Hanne Andersen, Jens Vibjerg bliver ny formand for Arbejdsmarkedsudvalget istedet for socialdemokraten Bjarne Laustsen, Erik Larsen bliver ny formand for Erhvervsudvalget efter partifællen Peter Brixtoftemens Pia Larsen får formandsposten i 21-mandsudvalget vedr. Færøerne i stedet for CDs Peter Duetoft.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00