Om  
Rune Bønnelykke
Henriette Ergemann
Lars Boje Mathiesen

Nye Borgerlige ekskluderer to medlemmer af hovedbestyrelsen

Nye Borgerlige har ekskluderet to medlemmer af partiets hovedbestyrelse. Jesper Høgedal, som sad som regionsrepræsentant samt Rune Bønnelykke, der for blot to uger siden kandiderede til næstformandsposten, er blevet smidt ud af partiet for partiskadelig virksomhed.  

Nye Borgerlige har valgt at ekskludere to medlemmer af hovedbestyrelsen for partiskadelig virksomhed blot et døgn efter, at den nyvalgte næstformand trak sig fra posten. 
Nye Borgerlige har valgt at ekskludere to medlemmer af hovedbestyrelsen for partiskadelig virksomhed blot et døgn efter, at den nyvalgte næstformand trak sig fra posten. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Sebastian Vidkjær Stone

Nye Borgerlige har valgt at ekskludere to medlemmer af deres hovedbestyrelse. Det drejer sig om henholdsvis Rune Bønnelykke, der er byrådsmedlem i Vejle Kommune og tidligere næstformandskandidat samt lokalpolitiker Jesper Høgedal, der sad som regionsrepræsentant i hovedbestyrelsen. 

Det skriver en lang række medier, herunder TV 2 og DR. 

De to nu tidligere medlemmer af partiets hovedbestyrelse har ifølge Nye Borgerlige ikke levet op til reglementerne om "tillid, fortrolighed og respekt for partiets institutioner", skriver DR. 

Til TV 2 beskriver Rune Bønnelykke sin eksklusion fra partiet: 

"Jeg fik et telefonopkald fra Lars (Boje Mathiesen, formand i Nye Borgerlige, red.), som ringede og kort overbragte mig nyheden. Og så har jeg fået det på skrift også. Forretningsvalget har valgt at ekskludere mig omgående grundet illoyal og partiskadelig virksomhed." 

En beslutning, som han stiller sig "fuldstændig uforstående overfor" og er "overrasket" over. 

Ekskluderingen af Rune Bønnelykke og Jesper Høgedal kommer i kølvandet på, at Nye Borgerlige i går måtte vinke farvel til den nyvalgte næstformand Henriette Ergemann, der trak sig efter bare to uger på posten. Posten som næstformand i partiet kandiderede Rune Bønnelykke også til for blot to uger siden. 

Efterfølgende har der været en del polemik om Rune Bønnelykkes person i partiet, og han udtaler til TV 2, at han i de seneste dage er blevet "overfuset" af Nye Borgerlige-medlemmer.

Flere medier har forsøgt at få en kommentar fra formand Lars Boje Mathiesen (NB) og Jesper Høgedal, men uden videre held.

I Rune Bønnelykkes tilfælde kommer han nu til at friste en tilværelse som løsgænger i byrådet i Vejle Kommune. 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Rune Bønnelykke

Kandidat til Europa-Parlamentet (DF), byrådsmedlem (DF), Vejle Kommune
Svendborg Business School

Henriette Ergemann

Byrådsmedlem (løsgænger, fhv. NB), Kalundborg Kommune, fhv. næstformand, Nye Borgerlige, selvstændig

Lars Boje Mathiesen

MF (løsgænger), Folketinget, fhv. partiformand og MF, Nye Borgerlige
Lærer

0:000:00