Om  
Alex Vanopslagh
Torsten Gejl
Morten Løkkegaard

Rosa Lund og Alex Vanopslagh som duo: Her er de nominerede til Dialogprisen

Politikere fra Christiansborg, Bruxelles og Odsherred rådhus er nomineret til Folkemødets Dialogpris. Fire individer samt ét par er på dette års stemmeseddel.

Samarbejdet på Tiktok mellem Rosa Lund (EL) og Alex Vanopslagh (LA) har banet vejen for deres fælles nominering.
Samarbejdet på Tiktok mellem Rosa Lund (EL) og Alex Vanopslagh (LA) har banet vejen for deres fælles nominering.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix og Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Johan Auken Alstrup

De nominerede til Folkemødets Dialogpris er fundet, og det er nu muligt at stemme for den politiker, der bedst "forstår samtalens kunst". 

Det oplyser Foreningen Folkemødet og andre arrangører.

De nominerede er:

  • Alex Vanopslagh, formand for Liberal Alliance, og Rosa Lund, retsordfører for Enhedslisten, nomineres for at gå på tværs af politiske skel og på Tiktok at udfordre fordomme om hinanden på en humoristisk måde, samtidig med at de fortæller og diskuterer politik og ideologi.
  • Bjørn Brandenborg, retsordfører for Socialdemokratiet, nomineres for sin tætte dialog med lokalmiljøet på Langeland og i Svendborg og dermed blive lokalsamfundets stemme på Christiansborg.
  • Karina Vincentz, borgmester i Odsherred Kommune, nomineres for at tage debatten til borgerne med sit ugentlige nyhedsbrev og tilstedeværelse på de sociale medier samt genoprettelsen af kommunens folkeoplysningsudvalg.
  • Morten Løkkegaard, gruppeformand for Venstre i Europa-Parlamentet nomineres for sit kontinuerligt arbejde for at udbrede kendskabet til EU og Europa-Parlamentet gennem talrige arrangementer, møder og samtaler.
  • Torsten Gejl, miljøordfører for Alternativet nomineres for sit evige engagement, der får ham til at stille sig til rådighed og gå i dialog med medier, befolkningen og sine kollegaer samt hans tid som enmandshær på Christiansborg.

Folkemødets Dialogpris uddeles hvert år til en politiker, der i særlig grad har lyttet, været i dialog og ladet sig påvirke af debatten i det forgangne år samt under Folkemødet.

Den gives i et samarbejde mellem Dansk Folkeoplysnings Samråd, Foreningen Folkemødet, Lead Agency og Dansk Ungdoms Fællesråd lørdag aften på Folkemødet.

Blandt tidligere vindere er Maria Stærke (S), Aaja Chemnitz Larsen (IA) og Christina Krzyrosiak Hansen (S).

Læs også

Vindere af Dialogprisen

2022: Marie Stærke

2021: Aaja Chemnitz Larsen

2019: Christina Krzyrosiak Hansen

2018: Jacob Mark

2017: Liselott Blixt

2016: Uffe Elbæk

2015: Ida Auken

2014: Pia Olsen Dyhr

2013: Esben Lunde Larsen


Kilde: Foreningen Folkemødet

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Alex Vanopslagh

Partileder, MF (LA)
cand.scient.pol. (København Uni. 2016)

Torsten Gejl

MF, politisk ordfører (ALT)
journalistkursus (Frontløberne 1989), kaospilot (KaosPiloterne 1993)

Morten Løkkegaard

Næstformand, Renew Europe, MEP (V), kommunalbestyrelsesmedlem, Gentofte Kommune, fhv. MF (V)
journalist (DJH 1988)

0:000:00