Anmeldelse af 
Martin Kaae

Nyt præsidium ønsker lobbyist-register

NYHED: Ny bog opfordrer til, at Folketinget opretter register over lobbyisterne. Den ide er et flertal i det nye præsidium med på.
Cand.scient.pol. Mads Christian Esbensen er selv  professionel lobbyist og underviser i public affairs. Præsidiemedlemmer støtter hans bogs forslag om et lobbyist-register.
Cand.scient.pol. Mads Christian Esbensen er selv professionel lobbyist og underviser i public affairs. Præsidiemedlemmer støtter hans bogs forslag om et lobbyist-register.Foto: Informations Forlag
Martin Kaae

Alle, der lever af at påvirke politikere i en bestemt retning, skal med i registeret.

Svend Auken
Folketingets første næstformand (S)

Cand. scient. pol. Mads Christian Esbensen er professionel lobbyist og underviser i public affairs på Københavns Universitet. I en ny bog opfordrer han politikerne til at oprette et register over den voksende gruppe af lobbyister, der dagligt arbejder professionelt med at repræsentere erhvervslivet og organisationers interesser overfor politikerne.

"Myten er, at lobbyister bruger illegitime metoder og sniger sig rundt langs væggene på Christiansborg og bestikker politikerne. Der er behov for at afmystificere det hele og skabe åbenhed om, hvad der foregår," siger Mads Christian Esbensen til Altinget.dk.

I bogen "Public Affairs - lobbyisme i praksis," der udkommer mandag, foreslår han derfor, at Folketinget opretter et register over lobbyister, som det allerede er sket i USA, og som er på vej i EU-regi.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00