Den svenske statsanklager har udpeget Olof Palmes morder efter 34 år

Den såkaldte Skandia-mand, Stig Engström, er ved et pressemøde i Stockholm blevet udpeget som den tidligere svenske statsminister Olof Palmes morder. 

Jesper Ravnborg

Verdens formentlig største politiefterforskning er i dag kommet til sin afslutning. Dermed er enden på "Sveriges største traume" nået. 

Ved et stort anlagt pressemøde i Stockholm har den svenske chefanklager Krister Petersson udpeget den såkaldte Skandia-mand, Stig Engström, som Olof Palmes morder.

Det rapporterer DR og TV 2 og flere andre danske og udenlandske medier. 

Dermed er 34 års jagt efter gerningsmanden til den tidligere svenske statsminister Olof Palme slut. Olof Palme blev dræbt af skud i Stockholm en fredag aften i februar i 1986, mens han sammen med sin kone var på vej hjem efter en biograftur.

Angiveligt har politiet afhørt over 10.000 mennesker, mens 90.000 personer er blevet en del af efterforskningen, i jagten på gerningsmanden, hvilket gør efterforskningen til den mest vidtgående på verdensplan. Heraf har 134 personer erkendt mordet, mens 29 af dem har selv kontaktet politiet.

Skandia-manden, som efterforskningsgruppen mener er gerningsmanden, afgik ved døden i 2000 og bliver altså udpeget posthumt, hvilket standser efterforskningen. Navnet på den formodede morder er Stig Engström, og han arbejdede i den såkaldte Skandia-bygning tæt ved gerningsstedet. 

Stig Engström gjorde karriere i militæret, var aktiv i en skytteforening og døjede privat med alkoholmisbrug. Hans nabo ejede en stor våbensamling, hvor man tilmed har beslaglagt et skydevåben med en kaliber, der kan have været gerningsvåbenet.

Gennem årene er den spektakulære drabssag blevet kædet sammen med den amerikanske efterretningstjeneste CIA, kurdiske separatister og sydafrikanske sikkerhedstjenester som mulige bagmænd.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00