Pervers oplysning til folkeskoleelever

Der skal nu destrueres 60.000 CD'er til en samlet pris af 450.000 kr. Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) trækker omstridt CD-rom tilbage, hvilket vækker stor forargelse hos sex-eksperter og politikere.
Kristian Lund Pedersen

Den overskrider simpelthen grænsen for, hvad der er acceptabelt. Hvad skal det gøre godt for at fortælle børn om dyresex og sex med urin og afføring?

Lars Løkke Rasmussen (V)
Sundhedsminister
Indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har skrottet en ny CD-rom med titlen Sexstarz, der i næste uge skulle have oplyst landets 9. klasser om sex, prævention og følelser.

"Den overskrider simpelthen grænsen for, hvad der er acceptabelt. Hvad skal det gøre godt for at fortælle børn om dyresex og sex med urin og afføring? Det er ikke statens opgave", siger Lars Løkke Rasmussen.

Informationer nødvendige
Problemet med den ny CD-rom er den såkaldte ordbog, der skal guide de unge gennem forskellige fakta om sex. Her kan man klikke sig ind på emner som dyresex, toiletsex og analsex. Der er ingen pornografiske billeder, men teksten lader ikke meget være usagt om de avancerede sexformer, som sundhedsministeren kalder perversiteter.

Sundhedsstyrelsen og foreningen Sex og Samfund har fremstillet CD'erne for at afværge uønskede graviditeter hos unge. Sex og Samfund har først undersøgt, hvordan unge selv mener, at man skal kommunikere til dem om sex.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00