Plummer: Jeg blander mig altså

INTERVIEW: DRs ny generaldirektør, Kenneth Plummer, fastholder sin kritik af journalistisk vanetænkning i DR. Desuden ser han frem til at diskutere DRs dækning af den næste valgkamp, fortæller han i et interview med Altinget.
Mikael Børsting

Vores ubetingede succeskriterium er ikke antallet af seere, så det giver os måske nogle andre muligheder. Det bliver en meget spændende diskussion, vi skal have op til næste valg.

Kenneth Plummer
Generaldirektør i Danmarks Radio
Fakta
  • DRs ny generaldirektør, Kenneth Plummer, er kommet i massivt stormvejr, efter han har været ude med en generel kritik af DR-medarbejderne.

  • Ifølge Plummer er der for meget vanetænkning i DR, og der har været en "tendens til at afvise enhver kritik af politisk ubalance i P1 - også selv om der er noget om kritikken", har han udtalt.

  • Specielt den sidste bemærkning er blevet mødt med hård kritik fra P1s medarbejdere, der har indkaldt til krisemøde med den ny generaldirektør.

  • I et åbent brev skriver P1s medarbejdere blandt andet: "Du siger, at vi i DR skal kunne tåle konstruktiv kritik. Det er vi enige med dig i, men hvor ligger det konstruktive i som chef at kritisere sine egne afdelinger og medarbejdere offentligt uden først at have talt med dem om det?" lyder spørgsmålet.

    Mødet med Kenneth Plummer og P1s medarbejdere kommer til at foregå i Radiohuset i løbet af de næste par uger.


  • Kilde: Politiken, DR
    Kenneth Plummer har varslet nye tider i DR. Helt nye. Faktisk har den ny generaldirektør allerede skabt så megen virak om sin person, at medarbejderne fra DR Aktualitet & Videnskab og Orientering-redaktionen på P1 har indkaldt til krisemøde.

    Årsagen skal findes i, at Plummer - efter blot tre dage i generaldirektørstolen - var ude med en klar kritik af, at DR-medarbejderne ikke var gode nok til at tage imod kritik.

    Desuden var der for meget vanetænkning i DR, og ifølge Plummer havde der været en "tendens til at afvise enhver kritik af politisk ubalance i P1 - også selv om der er noget om kritikken".

    I et interview med Altinget fastholder Plummer sine kritiske synspunkter, for som han siger:

    Altinget logoChristiansborg
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    0:000:00