Privatiseringer i snegletempo

Liberale og Dansk Industri er skuffet over tempoet i privatiseringer under den borgerlige regering. Udsigten til, at 25 pct. af Post Danmark, er et skridt i den rigtige retning, men også udliciteringer halter bagefter. CEPOS vil gerne foreslå nye privatiseringsemner.
Mette Dyrskjøt
Fakta
Statens Bilinspektion blev solgt til spanske Applus+ for 480 mio. kr. Det er foreløbig den eneste realiserede privatisering under VK-regeringen.

Til sammenligning privatiserede den forrige SR-regering for knap 40 mia. kr. Tele Danmark var langt den største enkeltprivatisering.


Kilde: Trafik- og Finansministeriet
VK-regeringen skuffer liberale og Dansk Industri, når det kommer til privatiseringer. Post Danmark er et skridt på vejen, men det er ikke godt nok, mener den liberale debattører Edith Thingstrup og Dansk Industri.

Kun et enkelt flueben sad på plads efter første runde med Anders Fogh Rasmussens VK-regering. Privatiseringen af Statens Bilinspektion kom på plads dagen inden, valget blev udskrevet. Andre privatiseringsplaner, som DONG og TV 2 er endnu ikke ført ud i livet, mens salget af 25 pct. af Post Danmark skulle være lige på trapperne.

"Jeg er skuffet over, at de ikke har gjort mere. De kan altid gøre det bedre. Det er bare et spørgmål om at tage sig lidt sammen, og det synes jeg da, at de skal gøre på det område," siger Edith Thingstrup til Altinget.

Hun er sognepræst og medlem af byrådet for Venstre i Ledøje-Smørum. Hun er kendt som en af de mere liberale kræfter i partiet og var med til at formulere de omdiskuterede ti liberale teser sammen med Søren Pind.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00