Punkt 1 ved finanslov: EF-domstolen

NYHED: Dansk Folkeparti skærper tonen og begraver definitivt Foghs håb om "business as usual" trods EF-domstolens indblanding.
Dansk Folkepartis øverste ledelse venter spændt på regeringens løsning på EU-problematikken.
Dansk Folkepartis øverste ledelse venter spændt på regeringens løsning på EU-problematikken. Foto: Altinget/Henrik
Erik HolsteinMartin Kaae

"Der er åbenbart nogle i regeringen, der er lullet lidt i søvn af, at man altid plejer at finde en løsning om finansloven med Dansk Folkeparti. De glemmer, at denne her sag er vores hjerteblod. Det er noget helt andet end de normale forhandlinger, hvor vi skal have rykket lidt penge den ene eller anden vej."

Sådan opsummerer Dansk Folkepartis gruppeformand, Kristian Thulesen Dahl, situationen umiddelbart før regeringen tirsdag formiddag fremlægger sit forslag til finanslov. Thulesen Dahl, der også er formand for Folketingets Finansudvalg, er kendt som en pragmatisk forhandler af den ene finanslov efter den anden sammen med VK-regeringen. Men i år bliver det helt anderledes.

Årsagen er EF-domstolens underminering af helt centrale dele af dansk udlændingepolitik, ikke mindst EF-domstolens afgørelse fra juli, der tilmed åbner for familiesammenføring med personer, der har opholdt sig illegalt i EU. EF-domstolens indblanding bliver punkt nummer 1, når finansloven skal realitetsforhandles i oktober, understreger Thulesen Dahl over for Altinget.dk:

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00