Rasmus Nordqvist stopper som politisk ordfører i Alternativet

ORDFØRERSTOP: Rasmus Nordqvist har meddelt folketingsgruppen, at han ikke længere vil være politisk ordfører for Alternativet.

Efter lørdagens nederlag i kampen for at blive ny politisk leder i Alternativet har Rasmus Nordqvist valgt at trække sig som politisk ordfører for partiet.

Det skriver han på Facebook. Her uddyber han, at det handler om, at den nye politiske leder, Josephine Fock, skal "have plads og mulighed for at folde sit politiske projekt for Alternativet ud".

"Jeg stillede op til posten som politisk leder med et tydeligt projekt og en ny retning for Alternativet. Det som jeg mente og stadig mener ville være bedst for Alternativet og for Danmark. Det er jeg selvfølgelig ked af ikke lykkedes at skaffe den fornødne opbakning til," skriver han på Facebook. 

Rasmus Nordqvist var blandt forhåndsfavoritterne til at blive ny politisk leder, og efter lørdagens nederlag var han skuffet over ikke engang at nå til den afgørende runde.

"Jeg har lagt et meget, meget tydeligt projekt frem for medlemmerne, og man har så meget tydeligt valgt noget andet, nogle andre retninger, og det er selvfølgelig en klar skuffelse," sagde han dengang til pressen. 

Rasmus Nordqvist uddyber, at han ikke vil "optage en plads, som naturligvis altid vil kræve et tæt samarbejde med den politiske leder".

Efter lørdagens kampvalg sagde den sejrende Josephine Fock:

"Rasmus og jeg går rigtig mange år tilbage. Vi kan rigtig godt lide hinanden, og vi har umådelig stor respekt for hinanden." 

Rasmus Nordqvist fortsætter med sine ordførerskaber, der blandt andet tæller klima-, europa- og finanspolitik.

Forrige artikel Nordiske socialdemokrater vil sikre grøn omstilling uden gule veste Nordiske socialdemokrater vil sikre grøn omstilling uden gule veste Næste artikel Socialdemokratiets talentfabrik fylder 100: I DSU lærer man at komme til tops Socialdemokratiets talentfabrik fylder 100: I DSU lærer man at komme til tops
Kåre Mølbak er Mette Frederiksens corona-spåmand

Kåre Mølbak er Mette Frederiksens corona-spåmand

PORTRÆT: Imens Søren Brostrøm er blevet en folkehelt, har Statens Serum Instituts faglige direktør Kåre Mølbak stort set undgået rampelyset. Det på trods af, at han er en af regeringens centrale rådgivere, og ham, der i sidste ende er ansvarlig for de data, Mette Frederiksen handler på.