Rasmussen byttede med Rasmussen

Det var en bevæget Poul Nyrup Rasmussen, der sagde farvel til medarbejdere og statsministerjobbet, samtidig med at han måtte ønske ærkerivalen gennem valgkampen held og lykke på posten.
Jon Adelsten
Efter en kort samtale med departementschef Nils Bernstein marcherede Fogh og familie ind i Statsministeriets overfyldte Spejlsal. Familien Fogh var efterfulgt af det afgående førstepar Poul Nyrup og Lone Dybkjær, der for første gang måtte gå bag Venstrelederen.

Afsked og ankomst
Der var dækket op med hvid dug, vin og kandelabre, og størsteparten af medarbejderne i det lille ministerium var mødt op for at sige farvel til den ene Rasmussen og goddag til den anden.

Poul Nyrup Rasmussen førte for sidste gang an i Spejlsalen og tog umiddelbart ordet for at tage hul på den svære afskedstale. Med opsvulmede og blanke øjne takkede han medarbejderne for deres indsats igennem de otte år, og kom af bar befippelse en enkelt gang til at kalde sin efterfølger for Arne Fogh Rasmussen.

Gør det på din måde
Poul Nyrup sagde bl.a, at Fogh nu var statsminister, og tavlen imellem dem var vasket helt ren, og klar til nye møder i folketingssalen med debatter, men også nye konflikter. Han ønskede Fogh held og lykke og gav ham en lille spilledåse, magen til den han for otte et halvt år siden selv fik af sin forgænger Poul Schlüter. Melodien var dog en anden - mens Nyrup fik en, der spillede "Internationale", havde han valgt en helt anden melodi til Fogh. Poul Nyrup understregede, at han havde løst jobbet på sin måde, og det eneste råd, han kunne give til Anders Fogh, var at gøre det samme. Derfor spillede den lille maskine Sinatras "My Way".

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00