Om  
Bo Libergren
Stephanie Lose

Region Syddanmark har fundet Stephanie Loses midlertidige stedfortræder

Et enigt regionsråd har besluttet, at Bo Libergren (V) skal være fungerende regionsrådsformand i Region Sydddanmark, efter Stephanie Lose er taget på orlov for at blive fungerende økonomiminister.

Bo Libergren (V) er udnævnt som fungerende regionsrådsformand i Region Syddanmark.
Bo Libergren (V) er udnævnt som fungerende regionsrådsformand i Region Syddanmark.Foto: Region Syddanmark
Lærke Møller Hansen

På et ekstraordinært regionsrådsmøde 14. marts 2023 har et samstemmende regionsråd besluttet at pege på Bo Libergren (V) som fungerende regionsrådsformand i Region Syddanmark. Det skriver regionen på sin hjemmeside.

Posten er et fuldtidserhverv, som han bestrider fra 14. marts.

Meldingen kommer, efter at Stephanie Lose har fået orlov fra regionsrådet, da hun er blevet udnævnt som fungerende økonomiminister i SVM-regeringen. Det er hun for en midlertidig periode for at aflaste Troels Lund Poulsen, der vikarierer som forsvarsminister for partiformand Jakob Ellemann-Jensen (V).

53-årige Bo Libergren har siddet i regionsrådet i Region Syddanmark siden 2007, hvor det blev etableret. I den igangværende valgperiode er han desuden formand for Udvalget for det nære sundhedsvæsen, og han har også plads i regionens forretningsudvalg.

”Jeg er glad for opbakningen fra hele regionsrådet. Det er midlertidigt, at jeg påtager mig rollen som regionsrådsformand, og jeg glæder mig til, Stephanie Lose vender tilbage. Jeg har ingen ambitioner om at lave revolutioner, men vil fortsætte den gode måde, Region Syddanmark allerede fungerer på,” udtaler Bo Libergren.

Det nye job betyder, at han samtidig fritages fra sine otte udvalgsposter, herunder formandsposten i Udvalget for det nære sundhedsvæsen, som vil blive besat af andre medlemmer af regionsrådet. Det er efter eget ønske.

Ved regionsvalget i 2021 fik Bo Libergren 3.774 personlige stemmer, hvor han stillede op for Venstre.

På regionsrådsmødet blev det herudover besluttet, at Herdis Hanghøi (V) tiltræder som stedfortræder for Stephanie Lose, som vil sidde på posten, indtil hun kommer tilbage.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bo Libergren

Fungerende regionsrådsformand i Region Sydddanmark, Regionsrådsmedlem (V), Region Syddanmark, økonomichef L-Brand & Teknik
BA i historie og samfundsfag (Syddansk Uni.)

Stephanie Lose

Midlertidig økonomiminister, Regionsrådsformand (V), Syddanmark, næstformand for Danske Regioner og for Venstre
cand.oecon. (Syddansk Uni. 2006)

0:000:00