Om  
Heino Knudsen

Regionsrådsformand vil i Folketinget for S

Heino Knudsen, der er regionsrådsformand for Region Sjælland, er officielt indstillet som folketingskandidat.

Regionsrådsformand for Region Sjælland vil prøve kræfter med folketinget.
Regionsrådsformand for Region Sjælland vil prøve kræfter med folketinget.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lærke Møller Hansen

Til næste folketingsvalg vil man kunne finde Heino Knudsens navn på stemmesedlen for Socialdemokratiet i Guldborgsundkredsen.

Den socialdemokratiske kredsbestyrelse i Guldborgsund har indstillet til, at regionsrådsformanden for Region Sjælland vælges som folketingskandidat for kredsen.

Det skriver kredsen i en pressemeddelelse sendt til Ritzau.

Beslutningen blev truffet mandag aften på et ordinært gruppe- og kredsbestyrelsesmøde, som bakkes op af den socialdemokratiske byrådsgruppe i kommunen.

”Jeg er glad og stolt over at kredsbestyrelsen og byrådsgruppen i Guldborgsund ønsker mig som Folketingskandidat, og jeg vil meget gerne stille mig til rådighed,” fortæller Heino Knudsen i pressemeddelelsen.

Fortsætter til næste regionsrådsvalg

Heino Knudsen har været regionrådsformand i Region Sjælland siden 2018 og oplyser, at han vil fortsætte i rollen som regionsrådsformand frem til det næste regionsrådsvalg i 2025.

”Jeg vil fuldt ud fortsætte mit nuværende arbejde for Region Sjælland som regionsrådsformand frem til næste regionsrådsvalg i 2025, hvor vi skal have en ny socialdemokratisk spidskandidat klar i Region Sjælland,” udtaler Heino Knudsen.

Han afløser Thorkild Holmboe-Hay, der netop har trukket sig som kandidat og desuden ikke opnåede valg ved folketingsvalget 2022.

Ifølge Heino Knudsen vil han imødekomme opgaven med ”stor energi, ydmyghed og engagement”, lyder det.

Før han kan kalde sig officiel folketingskandidat, skal Heino Knudsen dog vælges på en kredsgeneralforsamling.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Heino Knudsen

Regionsrådsformand (S), Region Sjælland, bestyrelsesmedlem, Danske Regioner, formand, løn-og praksisudvalget, Danske Regioner, folketingskandidat (S), Guldborgsundkredsen
erhvervsuddannet

0:000:00