Om  
Henrik Rothe
Søren Pape Poulsen

Retspræsident siger farvel til Sø- og Handelsretten

Retspræsident for Sø- og Handelsretten, Henrik Rothe, fylder 70 år mandag 28. januar og må dermed forlade sin stilling efter ni år. 

Jenny Emilie Bendix Becker

Selvom Henrik Rothe må forlade sin stilling som retspræsident for Sø- og Handelsretten på grund af sin alder, er det ikke en pensionisttilværelse, han går i møde. Det skriver Ritzau ifølge Jyllands-Posten.

Rothe, der er adjungeret professor, skal fremover undervise i erhvervsret på Copenhagen Business School, og han skal fortsat vejlede virksomheder og advokater i spørgsmål om økonomi og konkurrence i kraft af sin rolle som senior associate i det nordiske rådgivningsorgan Copenhagen Economics. 

Rothe, der er kommandør af Dannebrogordenen, er desuden formand for både ATP’s ankenævn og nævnet vedrørende eksamensklager på Københavns Universitet.  

Rothe er uddannet jurist fra Aarhus Universitet i 1974.

Han har siden 2010 været retspræsident i Sø- og Handelsretten og var forinden generalsekretær i Advokatsamfundet i 14 år.

28. januar markeres Rothes afsked med en reception ved domstolen, og justitsminister Søren Pape Poulsen (K) er vært ved en afskedsmiddag på Restaurant Nimb i København.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henrik Rothe

Adj. professor, CBS, fhv. generalsekretær i Det Danske Advokatsamfund 1995-2009 og præsident for Sø- og Handelsretten 2010-19
Cand.jur. (Aarhus Uni. 1974)

Søren Pape Poulsen

Fhv. partiformand (K) & MF, fhv. justitsminister og borgmester, Viborg
kontorassistent-lære ved Grundfos, lærerstudier (Ribe Statsseminarium 1993-94), speditør (Grundfos 1992)

0:000:00