Røde og grønne kræver fintælling på Frederiksberg

TÆT LØB: Den borgerlige valgsejr på Frederiksberg er så snæver, at de røde og grønne partier nu kræver fintælling af stemmerne. Alt tyder dog på, at den konservative Jørgen Glenthøj kan fortsætte som borgmester.

Dramaet på Frederiksberg er ikke overstået. 

Da stemmerne var talt op sent tirsdag aften, kunne borgmester Jørgen Glenthøj ånde lettet op: Med mindre end 200 stemmers margen havde han formået at bevare et flertal i den borgerlige blok. 

Men nu kræver de fem øvrige partier, at stemmerne bliver talt op igen. 

"Det tætte valgresultat betyder for partierne i den grønne koalition (S, R, Ø, F, Å), at der er behov for at foretage en fintælling af stemmerne", skriver SF's spidskandidat, Balder Mørk Andersen, på Facebook. 

 

I opslaget, der angiveligt er en fælles opfordring fra fem partier, opfordrer han også til et bredt samarbejde i den kommende valgperiode, hvis resultatet holder stik.

Den opfordring imødekom Jørgen Glenthøj allerede tidligere på valgaftenen, da han sagde:

”Det borgerlige flertal forpligter. Men vi vil forsøge at lave brede flertal i kommunen.” 

Resultatet endte med 49,9 procent til de borgerlige partier og 49,7 procent til de røde partier. Det blev vekslet til henholdsvis 13 og 12 mandater. Og altså et mulehårs sejr til Konservative og de øvrige borgerlige partier.

Konservative gik en smule frem og vandt et mandat, til gengæld gik Venstre tilbage og tabte et mandat. Også Liberal Alliance gik tilbage.

Frederiksberg Kommune har været konservativt ledet siden 1909. Jørgen Glenthøj har været borgmester siden 2009.

Forrige artikel DF har mindst partidisciplin til kommunalvalget – EL har mest DF har mindst partidisciplin til kommunalvalget – EL har mest Næste artikel Tæt på DF’s nederlag: Da René Christensens borgmesterdrømme bristede Tæt på DF’s nederlag: Da René Christensens borgmesterdrømme bristede