Debat

Ros til SF og tyndt håb for KD

Koncentrat af lederen "Fornyelse" i Berlingske, 28. oktober 2003 om SF og KDs landsmøder.
Gitte Madsen

Journalist (25), uddannet i statskundskab og journalistik ved Syddansk Universitet siden 1999. Startede 1. august 2003 på Altinget.dk. Fra 1. februar 2004 ansvarlig for "Kend din Kandidat"-databaserne for Folketinget og Europa-Parlamentet. Interesser: Gymnastik, politik. Født i Odense, bor i Valby.

Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
Både SF og det tidligere Kristeligt Folkeparti - nu Kristendemokraterne - har brugt weekenden på at diskutere fornyelse.

SF kom et langt stykke. Et knebent flertal af partiets delegerede sagde ja til, at SF forlader to af de tre resterende EU-forbehold, som folkesocialisterne ellers selv var hovedkraften bag blev indført for ti år siden.

Samtidig ligger det i luften, at SF rykker tættere på et ja til den kommende EU-forfatning. (...)

Ikke alene kan det danne forhåbning om, at SFs vælgere i langt større tal vil kunne gå ind for en kommende EU-forfatning. SFs kurs kan muligvis også være med til at påvirke de socialdemokratiske vælgere i samme retning.

Dermed kan SF danne en positiv modvægt til Dansk Folkeparti, som fra den anden side af spekteret har lidt for godt fat i den EU-skeptiske del af de socialdemokratiske vælgere.

Dermed kan SF danne en positiv modvægt til Dansk Folkeparti, som fra den anden side af spekteret har lidt for godt fat i den EU-skeptiske del af de socialdemokratiske vælgere.

Berlingske

Hos det tidligere Kristeligt Folkeparti gik fornyelsen på weekendens landsmøde ikke på den politiske substans, men på partiets form.

Et navneskift til Kristendemokraterne og et personskifte fra den tidligere frontfigur og drevne parlamentariker, Jann Sjursen, til den velmenende, men totalt uprøvede Marianne Karlsmose skal åbenbart sikre fremgang. Det står ikke lysende klart hvordan.

Og det bidrager slet ikke til klarheden og den mulige vælgerfremgang, at partiet ikke længere vil sige, hvem man peger på som statsministerkandidat, efter at Fogh Rasmussen er vraget.

Alt i alt tegner det til, at Kristendemokraterne får god tid til at diskutere fornyelse - uden for Folketinget efter næste valg.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jann Sjursen

Fhv. energiminister, MF og partiformand (KrF/KD), fhv. generalsekretær, Caritas Danmark 2007-2019 og landsleder i Tuba
lærer (Haslev Seminarium. 1988)

0:000:00