Sådan står partier, politikere og vælgere: Dyk ned i 15 grafer om dansk politik

Hvilken dagsorden er den vigtigste for vælgerne? Hvem er den mest populære minister? Hvordan har opbakningen til regeringen udviklet sig? Og husker du DF's storhed og fald? Dyk ned i alle Altingets nyeste målinger fra Epinion her.

Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Katrine Falk Lønstrup

Hver måned bliver artiklen opdateret med de nyeste tal, som Epinion indsamler for Altinget og DR. Den nyeste måling, der indgår i oversigten, er fra 4. juni 2024.

Læs også

Læs også

Læs også

Læs også

Læs også

Læs også

Læs også

Dokumentation

Om tallene

Det nyeste politiske indeks er udarbejdet på baggrund af i alt 2.085 gennemførte interview med repræsentativt udvalgte danskere på 18 år og derover, hvoraf 1.653 (79 procent) har afgivet et partivalg. Den er gennemført af Epinion som henholdsvis telefoninterviews og webinterviews via onlinepanel fra 28. maj 2024 til 3. juni 2024.

Den maksimale stikprøveusikkerhed på de samlede resultater er +/- 2,6 procentpoint. Når resultaterne opgøres på undergrupper (for eksempel køn og alder), øges den maksimale stikprøveusikkerhed.

I det politiske indeks spørger Epinion kun til opstillingsberettigede partier. Fra januar 2024 er Nye Borgerlige ikke længere opstillingsberettiget til Folketinget, og partiet indgår derefter ikke længere i hverken det politiske indeks eller oversigten over, hvilke partier der kan samle et flertal bag sig.

I grafikken, der viser de unges partivalg, er data beregnet på baggrund af et tre måneders rullende gennemsnit.

Den nyeste undersøgelse af vælgernes vigtigste dagsordener og emneejerskab er udarbejdet på baggrund af i alt 1076 interviews gennemførte interview med repræsentativt udvalgte danskere på 18 år og derover. Den er gennemført af Epinion som en webbaseret panelundersøgelse i perioden fra 28. maj til 3. juni 2024. 

  

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024