Sådan vil de tre DF-kandidater få partiet ud af krisen

Altinget har interviewet de kandidater, der dyster om posten som formand i Dansk Folkeparti. Hør, hvordan de hver især vil løse partiets problemer, og hvordan EU og udlændingespørgsmålet skal fylde i deres version af partiet.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Henrik Axel Lynge Buchter

På søndag i Herning skal Dansk Folkepartis delegerede for første gang nogensinde selv vælge, hvem der skal føre partiet videre.

Morten Messerschmidt, Merete Dea Larsen og Martin Henriksen stiller alle op med en plan for, hvordan partiet genvinder den opbakning i dansk politik, som partiet tidligere havde.

Altinget har interviewet dem alle – også Erik Høgh-Sørensen, der siden har trukket sig fra formandskampen – og du kan høre dem alle i Altingets nyhedspodcast.

Du får en kort opsamling her.

Martin Henriksen fremhævede, hvordan han mener, at Dansk Folkeparti er gået fra at være partiet, der sagde det nødvendige, som folk ikke kunne lide at høre, til ikke engang at kunne holde ud at høre sandheden om sig selv.

Find interviewet med Martin Henriksen ved at følge linket her og tryk på din foretrukne podcast-afspiller, eller lyt med herunder.

Erik Høgh Sørensen (der altså har trukket sig siden da) vil – ligesom Martin Henriksen i øvrigt – skærpe udlændingepolitikken og ud af EU, og så mener han også, at Dansk Folkeparti kan spille en rolle for klimapolitikken ved, som han selv kalder det, at være klimarealister.

Find interviewet med Erik Høgh Sørensen via dette link, eller ved at lytte herunder.

Merete Dea Larsen er mere interesseret i at føre det, som hun selv mener er en mere realistisk politik. Hun vil ikke bilde vælgerne ind, at Dansk Folkeparti kommer til at trække Danmark ud af EU eller Menneskerettighedskonventionen – i stedet skal partiet forsøge at ændre på det indefra.

Hør, hvordan Merete Dea Larsens bud på et Dansk Folkeparti er via dette link eller lyt med herunder.

Morten Messerschmidt er forhåndsfavoritten, der har fået en stor mængde personlige stemmer i tidligere EU-valg, og så er han den eneste af de fire kandidater, der er medlem af Folketinget i dag.

Men Messerschmidt venter dog også stadig på en afgørelse på den retssag om mulig svindel med EU-midler, der har hængt over hovedet på Messerschmidt i mange år. I december blev det afgjort, at sagen skal gå om, efter at der ellers var kommet en afgørelse, fordi dommeren blev erklæret inhabil.

Politisk vil Messerschmidt forsøge at samle det sårede parti og eksempelvis arbejde for at få Danmark ud af EU og Menneskerettighedskonventionen. Hør hele hans forklaring via dette link eller herunder.

Og hvis du har lyst på mere indhold om Dansk Folkeparti, så har Altingets politiske redaktør og politiske kommentator, henholdsvis Esben Schjørring og Erik Holstein, analyseret endnu mere på Dansk Folkepartis tilstand.

De har også analyseret på kandidaternes planer for at genrejse Dansk Folkeparti på, og du kan lytte til den udsendelse her, eller herunder.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Martin Henriksen

Formand, Nye Borgerlige, kommunalbestyrelsesmedlem (NB), Stevns Kommune, spidskandidat til EP-valget 2024 (NB), fhv. MF (DF), sikkerhedsvagt
kursus i kristendom og teologi, vagtkursus, Landtransportskolen, HF (Frederiksberg HF-kursus 2004)

Morten Messerschmidt

Partiformand (DF), MF
cand.jur. (Københavns Uni. 2009)

Merete Dea Larsen

Byrådsmedlem (DF) og formand Beskæftigelses- og Socialudvalget, Roskilde Kommune
farmakonom (Roskilde Dom Apotek 2001)

0:000:00