Skattelettelser gavner ikke børnefamilien

Sandra Schwartz

Beregningerne viser med al tydelighed, at man har fjernet sig fra den solidariske velfærdsmodel, hvor alle bidrager til dem, der har behov. Nu er det dem med problemer, der selv må betale, mens de bedre stillede og dem uden børn får den fulde fordel af skattelettelsen

Jakob Buksti (S)
Skatteordfører
Venstres skattelettelser går til at betale højere takster i børnehaven og vuggestuen. Nye beregninger viser, at en kassedamefamilie med to børn får tre kroner ekstra til forbrug om dagen.

Børnefamilierne kommer ikke til at bruge de nye skattelettelser til forbrug. I flere af landets kommuner stiger prisen på børnepasning så meget, at familierne skal bruge hver eneste sparede skattekrone til at betale højere regninger for at få børnene passet. I enkelte kommuner stiger institutionstaksterne endda mere end værdien af skattelettelsen.

Værst ramt er lavtlønnede familier med tre børn. Trods skattelettelse vil de i hver femte af landets største kommuner i år have færre penge til forbrug, når børneregningen er betalt. Men det typiske billede er, at de lavestlønnede med tre børn får knap 800 kroner til ekstra forbrug i år. Det svarer til to kroner om dagen. De bedre lønnede vil få otte kroner mere dagligt.

Det fremgår af beregninger som Ugebrevet A4 har foretaget. De viser, at der er stor forskel på, hvor meget børnefamilierne får ud af skattelettelserne i 25 kommuner.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00