Snit af målinger: En kvart million nye S-vælgere er kommet til under coronakrisen

RISBJERGSNIT: I løbet af to måneder er regeringspartiet steget 7,3 procentpoint i meningsmålingerne og står til det bedste valgresultat siden 1998. Det viser et nyt kvalitetsvejet snit af målinger.

Socialdemokratiet står til at få det bedste valgresultat siden 1998. Men kan statsminister Mette Frederiksen (S) fastholde den vælgertilslutning, næste gang hun skal ud i valgkamp?
Socialdemokratiet står til at få det bedste valgresultat siden 1998. Men kan statsminister Mette Frederiksen (S) fastholde den vælgertilslutning, næste gang hun skal ud i valgkamp?Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

Vælgerne er strømmet til Socialdemokratiet, efter at coronavirussen har indtaget Danmark.

34,1 procent af de danske vælgere vil sætte et kryds ved regeringspartiet, hvis der var folketingsvalg i dag.

Det viser et nyt kvalitetsvejet snit af meningsmålingerne i april, som professor og valgforsker Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget.

Dokumentation

Risbjergsnittet
Kvalitetsvejet gennemsnit af meningsmålinger fra Epinion/Altinget og DR Nyheder, Voxmeter/Ritzau og Kantar Gallup/Berlingske gennemført i april måned.

I alt er der 5.094 interview med i opgørelsen (fraregnet ved ikke-svar). Ændringer er beregnet som summen af den absolutte forskel i partiers tilslutning fra det forrige snit divideret med to. Det vil sige, hvor mange procentpoint der skal flyttes for at få det nye snit.

Den statistiske usikkerned er +/- 1,2 procentpoint.

Om snittet
Snittet er et kvalitetsvejet gennemsnit af seneste måneds meningsmålinger. Det vil sige, at der tages højde for, hvor præcist institutterne normalt rammer valgresultatet og deres løbende stabilitet (både internt og eksternt).

Desuden er institutternes målinger standardiseret, så alle partier og "andre" er med i beregningerne. Erfaringsmæssigt er gennemsnittet mere stabilt end de enkelte målinger, samtidig med at det op til valget ligger lige så tæt på det endelige resultat som de bedste meningsmålinger.

Snittet kan citeres som "Professor Kasper Møller Hansen for Altinget".


Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00