Snit af målinger er endnu en vasker til regeringen

Et yderligere tab på fire mandater understreger, at alle tre regeringspartier nu er krise på én gang. En lille konservativ fremgang kan lige så vel skyldes sympatistemmer som en Mona Juul-effekt.

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Erik Holstein

Det hører til de absolutte sjældenheder, men også det på område udgør midterregeringen en nyskabelse: Alle tre regeringspartier er i dramatiske vælgermæssige kriser – samtidig. Det understreges af Altingets vægtede gennemsnit af meningsmålinger udarbejdet af professor Kasper Møller Hansen fra KU.

Normalt er der i det mindste et af tre regeringspartierne, der klarer sig pænt. Det gjaldt længe Radikale i Thorning-regeringen, så længere Margrethe Vestager var i front, og det gjaldt Konservative, der under Søren Pape Poulsen fik ny vind i sejlede i den ellers totalt dysfunktionelle VLAK-regering,

Men i den aktuelle regering er der absolut intet at glæde sig over for nogen af partierne.
I det vægtede gennemsnit af målinger taber regeringen samlet endnu fire mandater. Det dækker ikke mindst over en tilbagegang for socialdemokraterne fra 21,7 til 20,6 procent, mens Venstre går fra 10,1 til kun 9,4 procent.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00