Snit af målinger: Regeringspartier når nyt bundniveau

RISBJERG-SNITTET: De tre borgerlige regeringspartier har tilsammen ikke før stået lavere i tilslutningen fra vælgerne, viser det kvalitetsvægtede gennemsnit af meningsmålinger. Vælgerne er skeptiske over for reformer, lyder vurdering.

Tirsdag kan
VLAK-regeringen fejre sine første 100 dage. Endnu er
meningsmålingerne ikke blevet mere venligt stemt.
Tirsdag kan VLAK-regeringen fejre sine første 100 dage. Endnu er meningsmålingerne ikke blevet mere venligt stemt.Foto: Thomas Lekfeldt / Scanpix
Morten Øyen

Socialdemokratiet har været større end Venstre ved alle valg fra 1924 til 2001. Så 2001-2015 har måske bare været undtagelsen.

Hans Mortensen
Journalist og analytiker, Weekendavisen

Tirsdag kan VLAK-regeringen se tilbage på de første 100 dage, uden det er lykkedes at blive mere populære hos vælgerne.

Fakta
Om Risbjerg-snittet

Professor i statskundskab og valgforsker Kasper Møller Hansen fra Københavns Universitet laver hver måned et kvalitetsvægtet gennemsnit af meningsmålingerne for Altinget.
 

Gennemsnittet er lavet på baggrund af en formel udregnet af professor Søren Risbjerg Thomsen fra Aarhus Universitet og er et kvalitetsvejet gennemsnit af meningsmålinger fra Gallup/Berlingske, Voxmeter/Ritzau, YouGov/MetroExpress, Altinget/Nordstat, Greens/Børsen og Epinion/DR.

Erfaringsmæssigt er gennemsnittet mere stabilt end de enkelte målinger, samtidig med at det op til et valg ligger lige så tæt på det endelige resultat som de bedste meningsmålinger. 

Denne artikel må kun citeres efter reglerne om god presseskik og med klar angivelse af Altinget som kilde. Gengives enkelte tal fra artiklen, skal det være med kildeangivelsen professor Kasper Møller Hansen for Altinget.

Samlet er partierne tværtimod nu på det laveste niveau målt i det kvalitetsvægtede gennemsnit af meningsmålinger.

”Venstre, Liberal Alliance og Konservative havde naturligvis håber på, at en ny regering ville sætte dagsordenen og få vendt billedet. Det er der ikke nogen tegn på, er lykkedes,” siger Kasper Møller Hansen.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00