Springbræt eller uriaspost

POLITISKE ORDFØRERE: Jobbet som politisk ordfører er eftertragtet, men det kan til tider være Borgens værste job. Humor og retorisk slagkraft er blandt de vigtigste egenskaber for en politisk ordfører.
Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen er den politiske ordfører, der opnår flest citater. Men også DF's Kristian Thulesen Dahl er god til at fange mediernes interesse.
Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen er den politiske ordfører, der opnår flest citater. Men også DF's Kristian Thulesen Dahl er god til at fange mediernes interesse.Foto: Casper Andersen
Erik Holstein

Man skal indstille sig på, at telefonen ringer kl. 6.00 om morgenen, og at man skal på i Deadline kl. 22.30. Man må finde sig i, at alle skodsagerne med magnetisk kraft ender på ens skrivebord. Og man skal være klar over, at man hverken har en spindoktor eller en embedsmand at skyde ind som bufferzone.

Der er benhårde betingelser for de politiske ordførere på Christiansborg, der har sagt ja til at være i den yderste frontlinje. Det er i nogle tilfælde blevet belønnet med en ministerpost, men i andre tilfælde er der blot tale om en uriaspost.

En blandet fornøjelse
Som opgørelsen fra Altinget | Research viser, er der stor forskel på, hvor mange citater de politiske ordførere får i medierne. Men det er naturligvis ikke uvæsentligt i hvilken sammenhæng, det sker.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00