Støjberg: Den værdimæssige regning af indvandringen kan blive næsten ubetalelig

INTERVIEW: Både røde og blå regeringer har været alt for slappe til at stille håndfaste krav til dem, der kommer hertil, siger udlændingeminister Inger Støjberg. Hun har endnu ikke afgjort, om hun går efter at blive Venstres næste formand.  

"Flygtningekriser kommer og går, men samtidig står vi over for en helt reel folkevandring. Det er derfor, der skal noget helt andet til end det, vi har set tidligere," siger Støjberg.<br>
"Flygtningekriser kommer og går, men samtidig står vi over for en helt reel folkevandring. Det er derfor, der skal noget helt andet til end det, vi har set tidligere," siger Støjberg.
Foto: Ida Marie Odgaard/ Ritzau Scanpix
Erik Holstein

Man skal både have evnen, lysten og viljen til at stille op som formand. Jeg ved ikke, om jeg har evnen og lysten. Men jeg ved, at hvis det kom dertil, så ville jeg have viljen.

Inger Støjberg (V)
Udlændinge- og integrationsminister

Hun forsøger ikke ligefrem at nedtone, hvad der er hendes fokusområde.

På reolen står tre krus påmalet Kurt Westergaards ikoniske Muhammed-tegning flankeret af endnu en af Westergaards tegninger lavet efter Charlie Hebdo-terrorangrebet. Ved siden af står et foto af Inger Støjberg i konfrontatorisk debat med en islamist og et foto af Støjberg under et tumultarisk besøg i Udrejsecenter Sjælsmark; et besøg, der udviklede sig farligt for hende.   

De omgivelser er meget passende for udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), der mere end nogen anden minister identificeres med sit ressortområde. Udlændingepolitikken farver hele den politiske tænkning hos den rapkæftede minister, der er lige så hadet af sine modstandere, som hun er elsket af sine tilhængere.  

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00