Støjbergs tidligere afdelingschef siger op og undgår tjenstlig undersøgelse

Line Skytte Mørk Hansen var afdelingschef i Udlændinge- og Integrationsministeriet, da Inger Støjberg var minister. Hun blev kritiseret af Instrukskommissionen og stod efter rigsretssagen overfor en tjenstlig undersøgelse. Det undgår hun med sin opsigelse.

<span>Line Skytte Mørk Hansen,
tidligere afdelingschef i Udlændinge- og Integrationsministeriet, ankommer til afhøring i Instrukskommissionen
i juni 2020.<b> </b></span>
Line Skytte Mørk Hansen, tidligere afdelingschef i Udlændinge- og Integrationsministeriet, ankommer til afhøring i Instrukskommissionen i juni 2020. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Max Læbo Wulff

Afdelingschef Line Skytte Mørk Hansen har sagt sit job op i Udlændinge- og Integrationsministeriet

Det fremgår af et skriftligt svar fra Udlændinge- og Integrationsministeriet, som Politiken har modtaget.

”Det bemærkes, at en afdelingschef i ministeriet har fået nyt arbejde uden for det statslige område, og at vedkommende derfor har opsagt sin stilling i ministeriet og fratræder med udgangen af måneden. Der vil på den baggrund ikke blive taget stilling til et eventuelt videre disciplinært forløb for den pågældende,” skriver Udlændinge- og Integrationsministeriet til Politiken.

I et skriftligt svar til avisen bekræfter også Line Skytte Mørk Hansen selv, at hun fratræder sin stilling. I svaret skriver hun, at hun har fået job ”uden for det statslige område”, men uddyber ikke, hvilket job det drejer sig om.

Med Line Skytte Mørk Hansens fratrædelse undgår embedsmanden en disciplinærsag i kølvandet på rigsretssagen, da hun ikke længere er ansat af staten.

I en delberetning fra Instrukskommissionen i sagen om adskillelse af asylpar under den tidligere Venstre-minister Inger Støjberg blev afdelingschefen kritiseret sammen med fire andre embedsmænd. Kommissionen skrev, at der var "grundlag for, at det offentlige søger at gøre et disciplinært ansvar gældende".

Det kunne potentielt få konsekvenser for de fem embedsmænd, som Altinget har beskrevet. En proces, de fem embedsmænd stod overfor efter rigsretssagen, hvor Inger Støjberg 13. december blev dømt til 60 dages ubetinget fængsel. Men med sin opsigelse skal den nu forhenværende afdelingschef altså ikke igennem en tjenstlig undersøgelse.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00