Stor borgerlig valgsejr kan blive Samuelsens mareridt

ANALYSE: En borgerlig valgsejr, hvor Liberal Alliance ikke har de afgørende mandater, er næsten et lige så ubehageligt scenarium for Samuelsen og Co som en rød valgsejr.
Det er især Venstres og Dansk Folkepartis fremgang, der kan spolere partiformand Anders Samuelsens (LA) håb om, at partiet skal være den berømte tunge på vægtskålen.
Det er især Venstres og Dansk Folkepartis fremgang, der kan spolere partiformand Anders Samuelsens (LA) håb om, at partiet skal være den berømte tunge på vægtskålen.Foto: (Niels Meilvang/Scanpix)
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Jeg tror, der er en masse venstre-folk og konservative, som er helt vilde med Liberal Alliance. De håber, at det bliver os, der får de afgørende mandater efter et valg. Men hvis de bare stemmer på V og K, som de plejer, så får vi altså fire år mere med socialdemokratisk politik.

Anders Samuelsen
Formand, Liberal Alliance

Det skortede ikke på invitationer til nye borgerlige vælgere til Liberal Alliances landsmøde lørdag den 5. april.

For godt nok ligger Liberal Alliance generelt stabilt i meningsmålingerne med 4 til 5 procents opbakning - et stykke uden for panikområdet ved 2-procents-spærregrænsen.

Og godt nok peger alle meningsmålingerne på, at Lars Løkke Rasmussen (V) igen får chancen i Statsministeriet efter et valg.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00