Sverige miskrediterer dansk slagteri

TiCan Slagteriet i Thisted er uberettiget blevet hængt ud, mener MF Ole Vagn Christensen (S), der er lokalt valgt og medlem af Folketingets Fødevareudvalg.
Claus Iversen

TiCan Slagteriet i Thisted er blevet hængt ud, selv om vi nu har fødevareministerens ord for, at det ikke burde kunne lade sig gøre. Det næste naturlige skridt er så at finde ud af, hvor det er gået galt.

Ole Vagn Christensen
Folketingsmedlem (S)
Det svenske 'Livsmedelsverket' har i forbindelse med et nyligt salmonellaudbrud skrevet på sin hjemmeside, at dansk svinekød er en mulig kilde til salmonellainfektionerne, uden at man har været i stand til at bevise det.

Det er faldet Socialdemokraternes medlem af Folketingets Fødevareudvalg, Ole Vagn Christensen, for brystet, og han har derfor bedt fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) om hendes syn på sagen.

I sit svar oplyser hun, at alle medlemslande af EU er omfattet af fællesskabets Rapid Alert System for Food and Feed (RASFF), der er EU-Kommissionens meddelelsessystem for hurtig udveksling af informationer om fødevarer og foder, der udgør en alvorlig og akut fare for forbrugere i EU.

Kommissionen oplyser herefter i offentligt tilgængelige ugeoversigter på dens hjemmeside, når der i medlemslandene findes fødevarer med overskridelser af de fastsatte grænseværdier, eller når der konstateres andre forhold ved fødevarer, som kan udgøre en sundhedsmæssig risiko for forbrugerne.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00